ms.detector.media
MediaSapiens
Edulab
29.05.2018 12:25
Twitter запустить освітню платформу для невеликих видань
Twitter запустить освітню платформу для невеликих видань
Сервіс мікроблогів Twitter прагне навчити невеликі видання як робити якісний контент та як заробляти на цьому гроші.

В першу чергу мова йтиме про виготовлення відео та проведення відеострімів на Twitter, пише Digiday. Як зазначає видання, в той час як Facebook відштовхує від себе видавців, Twitter намагається їх залучити на свою платформу. Очікується, що новий освітній сайт від Twitter буде презентований у найближчі кілька тижнів.

На ньому будуть представлені детальні інструкції щодо роботи з інструментами, дослідження та кейси від великих видань. У блозі також буде публікуватися інформація про функціонал, який буде цікавий саме видавцям.

Окрім того, сервіс планує віддавати творцям контенту 70% рекламних доходів. Для порівняння, Facebook платить 55% від цієї суми.

В 2014 році Facebook запустила та почала активно розвивати проект Facebook for media, який ставив дуже схожі цілі. Згодом соцмережа запустила ще одну схожу інціативу - Facebook Journalism Project, однак вона була прохолодно сприйнята медіаспільнотою через часті зміни алгоритмів соцмережі та постійне падіння охоплення у новинних видань через Facebook.

ms.detector.media