ms.detector.media
MediaSapiens
The New York Times
22.05.2018 13:55
Німецький суспільний мовник розкритикували за расистські висловлювання про Меган Маркл
Німецький суспільний мовник розкритикували за расистські висловлювання про Меган Маркл
Німецький суспільний телеканал ZDF зазнав критики від глядачів за нібито прояви расизму при висвітленні весілля британського принца Гаррі та американської акторки Меган Маркл.
Про це повідомив «Укрінформ» з посиланням на німецьке видання Welt.
 
Весілля відбулося 19 травня в Віндзорському замку в Англії. Уклавши шлюб, подружжя отримало титул герцога та герцогині Сассекських.

«Глядачі не були розчаровані. Однак коментатори не тільки надавали довідкову інформацію про те, що відбувається, а й неодноразово зверталися до походження тепер уже герцогині Меган. У висвітленні неодноразово з'являлися слова "афроамериканський", "екзотика" і "чорне" (волосся)», – йдеться в матеріалі Welt.

Користувачі соцмереж почали жваво обговорювати репортаж, вбачаючи в ньому прояви прихованого расизму. З цього приводу глядачі також активно телефонують до телеканалу та пишуть листи.

Керівництво ZDF натомість запевнило, що «сприймає критику серйозно».

У 2016 році, після появи повідомлень в ЗМІ про стосунки онука британської королеви Єлизавети ІІ з амеркиканською акторкою, походження Меган Маркл активно обговорювалося на шпальтах таблоїдів у всьому світі, а саму її переслідували папарацці. Через це принц Гаррі видав заяву, в якому засудив расизм та сексизм щодо своєї дівчини.

Меган Маркл найбільше відома за роллю в телесеріалі «Форс-мажори». Крім роботи в кіно та на ТБ, вона брала участь в кампанії ООН за гендерну рівність. Пані Маркл також заснувала сайт про стиль життя The Tig і три роки була його головною редакторкою. Сайт писав про їжу, красу, моду та подорожі, а також – про сильних жінок. У 2017 році він закрився. Після весілля вона полишить акторську кар'єру.

Нагадаємо, в січні Меган Маркл закрила свої акаунти в соцмережах Instagram та Twitter. У грудні 2017-го року в першій у неї було 1,9 мільйона підписників, а в другій – понад 350 тисяч у Twitter.  

ms.detector.media