ms.detector.media
MediaSapiens
nationalgeographic.com
21.05.2018 19:02
National Geographic запустив інформаційну кампанію проти забрудення природи пластиком
National Geographic запустив інформаційну кампанію проти забрудення природи пластиком
Американський журнал National Geographic, який має окремі редакції у різних країнах світу, розпочав інформаційну кампанію проти забрудення довкілля «Планета або Пластик?» («Planet or Plastic?»).

Ініціативі присвячено червневий номер часопису, в якому детально розглянуть роль поліетиленових пакетів в суспільстві і їхній вплив на навколишнє середовище. 

Для обкладинки червневого випуску видання редакція обрала кадр фотографа Хорхе Гамбоа (Jorge Gamboa), на якому зображено пластиковий пакет, що на перший погляд нагадує айсберг. Чимало сторінок журналу наповнені шокуючими фотографіями тварин та природи в купах сміття.

 

Hey! I'm @zooeydeschanel and on behalf of @farmproject, I'll be guest curating the @natgeo Instagram feed throughout the day to help launch #PlanetorPlastic—National Geographic’s multiyear effort to raise awareness about the global plastic waste that gets into the world’s oceans. Learn what you can do to reduce your own single-use plastics and take your pledge at natgeo.com/plasticpledge (link in bio). Doing so will not only benefit the thousands of marine animals that become entangled in or suffocated by plastics each year but will also contribute to the overall health of the planet’s marine ecosystems and all who rely upon them. Check the feed throughout the day to see more of the amazing pictures I’m posting.

Публикация от National Geographic (@natgeo) 17 Май 2018 в 5:00 PDT

Гостьовим куратором кампанії «Планета або Пластик?» в соцмережі Instagram виступила американська акторка Зої Дешанель (Zooey Deschanel), відома за ролями в фільмах «500 днів літа», «Автостопом по галактиці» та серіалі «Новенька»

Редакція наголошує, що протягом багатьох років намагалася підвищити обізнаність аудиторії про глобальну кризу щодо пластикових відходів. National Geographic наголошує, що якби пластмасу було винайдено понад 400 років тому, коли перші поселенці вирушили з Англії до Північної Америки, то його залишки, ймовірно, збереглися б і дотепер. Проте виробництво пластику набуло промислових масштабів лише в 1950-х роках. Наразі у світі існує 9,2 млрд тонн пластику, з яких понад  6,9 млрд – це відходи. Щороку в світові океани потрапляє близько 9 млн тонн.

Кампанія «Планета або Пластик?» розрахована на кілька років. Вирішувати цю екологічну проблему ініціатива «Планета або Пластик?» буде за допомогою авторитету бренду National Geographic та його сторітелінгу, а також експертизи вчених.

Журнал закликає кожного свого читача дізнатися, як він може скоротити власне використання пластику й взяти на себе таке зобов'язання. 

«Буквально кожного дня наші дослідники, науковці та фотографи звітують про руйнівний вплив одноразових пластикових відходів на наші океани, і ситуація стає дедалі гіршою. Через цю ініціативу ми поділимося історіями цієї зростаючої кризи, попрацюємо над вирішенням цієї проблеми за допомогою новітніх наукових досліджень, а також пояснимо аудиторіям в усьому світі, як усунути з використання одноразові пластмасові предмети та не дозволяти їм потрапляти в наші океани», – зазначає Гері Кнелл (Gary Knell), генеральний директор National Geographic Partners.

У рамках кампанії організатори проведуть масштабні дослідницькі та наукові ініціативи й активності по інформуванню споживачів і їх залученню до вирішення проблеми, укладуть інноваційні партнерства з корпораціями та неурядовими організаціями по всьому світу, започаткують офлайн-заходи з цієї тематики.

Крім того, починаючи з червневого випуску National Geographic буде обгортати номери журналу для своїх передплатників у США, Великій Британії та Індії в папір замість поліетилену. Медіа повідомило, що до 2019 року планує ввести таку упаковку для своїх видань по всьому світу.

Нагадаємо, MediaSapiens публікував топ-7 найкращих журналістських проектів про Землю, а також пояснював, чому проблема зміни клімату залишається невидимою для багатьох медіа й нею складно зацікавити широку аудиторію.

Також ми розповідали про досвід фотографа Джона Вендла (John Wendle), який співпрацював із National Geographic, The New York Times, The Wall Street Journal, TIME, The Washington Post та іншими виданнями. Останні чотири роки він займається темою кліматичних змін та проблем навколишнього середовища.

ms.detector.media