ms.detector.media
MediaSapiens
11.05.2018 11:08
Google навела в якості прикладу систему оплати проїзду в київському метро
Google навела в якості прикладу систему оплати проїзду в київському метро
На міжнародній конференції для розробників Google I / O співробітники компанії назвали проект оплати проїзду в київському метрополітені одним із найпрогресивніших.

Про це повідомило КП «Київський метрополітен» на своїй сторінці в Facebook.

Конференція відбувалася 8-10 травня в Маунтін-В'ю в Каліфорнії.

Про київське метро згадали під час сесії «Будуй з Google Pay». Керівник інженерного підрозділу Google Pay Варуж Читилян (Varouj Chitilian) згадав систему безконтактної оплати за проїзд в Києві в якості одного з успішних прикладів, поряд зі схожими проектами в Лондоні, Чикаго, Сіднеї та Портленді.

Вочевидь, мається на увазі спосіб оплати проїзду в столичному метро через жовті турнікети, які з'явилися на станціях в червні 2015 року завдяки співпраці КП «Київський метрополітен» з компанією MasterCard. Турнікети дозволяють оплачувати проїзд картками цієї компанії за допомогою технології PayPass або смартфону через NFC. Таким чином кияни можуть оплатити проїзд зокрема й через сервіс Google Pay.

Повністю прослухати доповідь команди Google Pay можна на відео (про київське метро згадується на 1:24 хв).

Нагадаємо, торік стало відомо, що українські IT-фахівці розроблятимуть VR-продукти для голівудського режисера Роланда Еммеріха (Roland Emmerich), який зняв фільми «День незалежності» та «Післязавтра».

ms.detector.media