ms.detector.media
MediaSapiens
HuffPost
03.05.2018 15:03
Facebook ранжуватиме медіа у стрічці за рівнем достовірності
Facebook ранжуватиме медіа у стрічці за рівнем достовірності
Соцмережа підніматиме вище або приховуватиме контент у стрічці враховуючи цей показник.

Як пояснив засновник Facebook Марк Цукерберг, компанія зібрала дані про те, як люди сприймають ті чи інші видання. Серед користувачів проводилося опитування, в якому їх просили вказати, чи чули вони про ті чи інші медіа й чи довіряють вони їм.

«Ми розмістили ці дані в системі й використовуємо їх для просування або деранжування [контенту] й з часом будемо використовувати це більш інтенсивно», - розповів Цукерберг.

Генеральний директор соцмережі також зустрівся з представниками BuzzFeed News, The Information, Quartz, The New York Times, CNN, The Wall Street Journal, NBC, Recode, Univision, Barron’s, The Daily Beast, The Economist, HuffPost, Insider, The Atlantic, The New York Post  та інших видань. Соцмережа почала проводити такі неофіційні зустрічі з медіа в 2017 році, однак цього разу Марк Цукерберг погодився відповісти на кілька питань під запис.

Цукерберг заявив, що компанія інвестує «мільярди доларів» у поєднання роботи штучного інтелекту та десятків тисяч модераторів-людей, щоб запобігти появі фейкових новин та пропагнади в Facebook, особливо в періоди виборів.  

Нагадаємо, соцмережа запустила оцінку надійності джерел новин за відгуками користувачів на початку цього року. Тоді Марк Цукерберг прокоментував, що ця оцінка «лише змінить баланс в бік новин із тих джерел, яким довіряє спільнота». Приблизно в той же час алгоритм формування стрічки новин був змінений: у ній в пріоритетному порядку будуть показуватися  публікації друзів, знайомих та родини, а рекламні пости брендів та публікації сторінок ЗМІ стануть менш помітними.

ms.detector.media