ms.detector.media
MediaSapiens
Politico
02.05.2018 12:33
Редактор The New York Times звільнився після внутрішнього розслідування
Редактор The New York Times звільнився після внутрішнього розслідування
Один з редакторів газети The New York Times Венделл Джеймісон (Wendell Jamieson) пішов зі своєї посади.

Як повідомляє The Huff Post, працівники газети отримали повідомлення про звільнення Джеймісона у зв’язку з внутрішнім розслідуванням. Про конкретні причини розслідування в листі не повідомлялося, аби «захистити приватність усіх причетних до нього».

Сам редактор у заяві вибачився за помилки, яких він припустився, теж не пояснивши про що саме йшла мова. Венделл Джеймісон п’ять років  очолював одну з секцій The New York Times. Він почав працювати в газеті у 2000 році.

Раніше редакторові довелося вибачатися за текст про Жіночий марш в 2017 році, оскільки багато читачів розцінили його як образливий. У ньому розповідається про один день з життя чоловіків із середнього класу, які були змушені доглядати за дітьми, оскільки їх дружини поїхали на марш на захист прав жінок. Статтю підготував журналіст-фрілансер, однак відповідальність за її публікацію була на редакторові.

Після звільнення Венделл Джеймісон відключив свій акаунт у Twitter.

Нагадаємо, нещодавно The New York Times отримала Пулітцерівську премію в номінації «Служіння суспільству» за розслідування про сексуальні домагання у Голлівуді. За розслідуванням газети також плануються зйомки фільму, головними героїнями якого стануть журналістки Джоді Кантор (Jodi Kantor) та Меган Твохей (Megan Twohey).

ms.detector.media