ms.detector.media
MediaSapiens
«Радіо Свобода»/Reuters
19.04.2018 16:05
Під час протестів у Вірменії невідомі побили журналіста
Під час протестів у Вірменії невідомі побили журналіста
У центрі Єревана невідомі побили журналіста неурядової організації.

Як повідомляє «Радіо Свобода», журналіст Тірайр Мурадян висвітлював акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Сарґсяна прем’єр-міністром Вірменії. На нього напали двоє молодих людей, після чого журналіст потрапив до лікарні.

За словами Мурадяна, він помітив цих людей біля урядової будівлі, тому що вони поводили себе не як протестувальники.  «Вони по телефону постійно розповідали комусь про те, що бачать. Коли вони зрозуміли, що я їх вичислив, вони почали йти з мого поля зору, але куди б я не йшов, вони мене тримали в полі зору», – розповів журналіст.

В лікарні у нього діагностували забій м’яких тканин на голові в районі скронево-потиличної частини й залишили під наглядом лікарів на кілька годин.

Протестувальники намагалися заблокувати входи до будівлі уряду Вірменії та перешкодити першому засіданню кабінету міністрів під керівництвом Сержа Сарґсяна. За даними видання, поліція затримала принаймні 20 учасників протесту.

В індексі свободи преси організації «Репортери без кордонів» Вірменія посідає 79 місце серед 180 країн. Для порівняння, Україна в цьому рейтингу на 102 місці.

ms.detector.media