ms.detector.media
MediaSapiens
theguardian.com
18.04.2018 17:03
Британський медіарегулятор розпочав сім розслідувань щодо Russia Today
Британський медіарегулятор розпочав сім розслідувань щодо Russia Today
Британський медіа регулятор Ofcom розпочав розслідування проти російської державної мережі телеканалів Russia Today (RT), яку підозрюють у порушенні принципу неупередженості.

Про це йдеться у повідомленні британського відомства.

«Ofcom сьогодні відкрив сім нових розслідувань щодо належної неупередженості новинних і поточних програм на телеканалі RT», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про програми телеканалу, які вийшли в ефір з 17 березня по 16 квітня. Ofcom підозрює, що вони можуть порушувати принцип неупередженості у Кодексі мовлення.

Регулятор повідомив, що висвілення подій на телеканалі RT донедавна не надто відрізнялося від інших телекомпаній, які мовлять у країні.

«Однак після подій у Солсбері ми спостерігали значне збільшення кількості програм RТ, які вимагають розслідування потенційних порушень Кодексу мовлення Ofcom», – повідомив регулятор.

Ліцензіями на мовлення RT в Великій Британії володіє компанія TV Novosti, вона ж його й здіснює.

У Ofcom обіцяють представити результати розслідування найближчим часом.

Russia Today – мережа телеканалів іномовлення, які фінансуються урядом Росії. Експерти неодноразово відзначали, що ці телеканали поширюють російську пропаганду.

Нагадаємо, в березні Ofcom попередив російський державний телеканал іномовлення Russia Today, що його ліцензію може бути скасовано. Британські ЗМІ повідомляли, що депутати Палати Представників обговорювали доцільність трансляції каналу RT у Британії із прем'єр-міністеркою країни Терезою Мей (Theresa May). За словами пані Мей, припинення його мовлення може стати одним із варіантів санкцій для Росії, яку Британія підозрює в причетності до отруєння хімічною речовиною колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки, яке сталося 5 березня в англійському місті Солсбері. 

 

ms.detector.media