ms.detector.media
MediaSapiens
East-West Digital News
17.04.2018 13:03
В Росії у Viber виникли проблеми через блокування Telegram
В Росії у Viber виникли проблеми через блокування Telegram
Месенджер Telegram, який потрапив під блокування Роскомнагляду, спробував обійти блокування за допомогою підмереж Amazon і Google.

Як наслідок, російський регулятор заборонив близько двох мільйонів IP-адрес Amazon і Google, що негативно вплинуло на роботу інших сайтів. Сервіс Viber повідомив у Twitter про проблеми з голосовими дзвінками та надсиланням повідомлень. Згідно з офіційним повідомленням, команда працює над вирішенням проблеми.

При цьому Роскомнагляд наказав блокувати не окремі IP-адреси, а одразу цілі підмережі. Наприклад, одна заблокована підмережа Google налічувала більше мільйона IP. У підмережах Amazon були заблоковані близько 800 тисяч адрес.

Користувачі сервісу GitHub у обговоеренні написали про те, що проблеми виникли й у Microsoft Office 365, оновленнях Windows та онлайн-платформи Xbox. Також у Twitter з’явилися повідомлення про перебої у роботі стрімінгового сервісу Spotify.

Нагадаємо, в минулу п’ятницю російський суд ухвалив рішення заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Вчора регулятор Роскомнагляд почав блокування Telegram та попередив про те, що має намір обмежити роботу VPN і проксі-сервісів, за допомогою яких можна обійти блокування Telegram.

ms.detector.media