ms.detector.media
MediaSapiens
17.04.2018 10:59
На заміну Telegram: Франція розробляє свій безпечний месенджер для керівництва країни
На заміну Telegram: Франція розробляє свій безпечний месенджер для керівництва країни
У Франції розпочалося тестування власного месенджера з шифруванням, яким будуть користуватися усі високопосадовці країни.

Уряд країни стурбований тим, що переписка чиновників з месенджерів може потрапити в руки третіх осіб, якщо дані шифруються в Росії або США, повідомляє Reuters. Поки що розробку тестують 20 представників французького уряду, але влітку планується повністю запустити месенджер та зробити його обов'язковим для використання усіма чиновниками.

Як звертає увагу Reuters, президент Франції Еммануель Макрон та його найближче оточення користуються для спілкування Telegram.

«Ви починаєте задумуватися про потенційні витоки даних, які можуть статися, після таких випадків, як ми бачили з Facebook, тому ми повинні перехопити ініціативу», - прокоментувала речниця французького міністерства цифрових технологій. Вона також зазначила, що новий месенджер працює на основі відкритого коду й може бути доступним для усіх громадян Франції.

Нагадаємо, в минулу п’ятницю російський суд ухвалив рішення заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Вчора регулятор Роскомнагляд почав блокування Telegram. Месенджер спробував обійти блокування за допомогою підмереж Amazon і Google, але через це в країні почалися проблеми з використанням голосових дзвінків у Viber.

ms.detector.media