ms.detector.media
MediaSapiens
13.04.2018 13:44
В Україні з'явився сайт для шкіл, де все електронне: підручники, журнали, щоденники
В Україні з'явився сайт для шкіл, де все електронне: підручники, журнали, щоденники
Цифрове видавництво Gutenbergz створило платформу «електронної школи» Pidruchnyk.ua.

Про це розповіло видання ain.ua.

Одеська компанія спершу створила сайт, де школярі та вчителі можуть отримати доступ до онлайн-підручників. У 2017 році вони запропонували відвідувачам сайту 600 книжок, рекомендованих Міністерством освіти і науки України. За час існування сервісу підписку на підручники оформили понад 40 тисяч користувачів, а мобільний додаток активно використовують 20 тисяч. 

Проте, як розповів засновник сервісу Володимир Усов, з часом команда взялася створювати «електронну школу», додавши такі продукти як електронні журнали, розклад, щоденники.

«Наразі до платформи підключено 128 шкіл в Одесі і 33 у Вінниці. Зараз підключаємо Харків і Миколаївську область. Поки в системі працюють тільки електронні підручники, але запрацюють також розклад, щоденник і журнал. Це буде перша платформа, на якій все буде реалізовано в одному інтерфейсі», – каже він.

Електронний щоденник – це єдиний онлайн-щоденник учня з оцінками, домашніми завданнями і посиланнями на потрібні учню підручники. До щоденника матимуть доступ вчителі, учні та батьки. Електронний журнал – єдина онлайн-база успішності, доступна для адміністрації школи та вчителів.

Підручнік.ua працює за моделлю передплати: його закуповують місцеві департаменти освіти. Вартість передплати на базу підручників становить 140 грн на рік на одного учня. А сервіс «електронна школа» з усіма перерахованими функціями буде коштувати близько 554 грн на одного учня.

Вчителі, учні та батьки користуються сервісом Підручнік.ua безкоштовно.

Gutenbergz — цифрове видавництво, яке поєднує оповідь з інтерактивністю, створюючи різні проекти для мобільних пристроїв.

MediaSapiens вже розповідав про два проекти видавництва: українську версію інтерактивної книги «Ґаджетаріум» про винаходи для iPad та мультимедійний проект «Євромайдан. Хроніка відчуттів», створений на основі однойменної книги, яку видала літературна агенція «Discursus».

 

ms.detector.media