ms.detector.media
MediaSapiens
TechCrunch
12.04.2018 15:58
Instagram дозволить користувачам завантажити копію усіх їхніх даних
Instagram дозволить користувачам завантажити копію усіх їхніх даних
Мережа Instagram працює над створенням інструменту, за допомогою якого користувачі зможуть завантажити копію усіх своїх даних.

Про це представники Instagram розповілм виданню TechCrunch. Перш за все, таким чином власники профілів у Instagram зможуть побачити, скільки даних мережа збирає про них. По-друге, таким чином мереж зможе привести свою діяльність у відповідність до європейського «Положення про захист даних» (General Data Protection Regulation, GDPR), яке набуде чинності 25 травня цього року.

До копії даних, яку користувачі зможуть отримати в Instagram, увійдуть усі їхні фото, відео та повідомлення. Точну дату запуску цього інстремнта в компанії поки не називають. TechCrunch відзначає, що це значні зміни в політиці мережі, адже до цього Instagram не розкривала нічого про те, якою інформацією про користувачів вона володіє. Такий поворот видання пов’язує зі слуханнями в Конгресі щодо витоку даних соцмережі Facebook. Як відомо, Instagram була викуплена Facebook в 2012 році. Для порівняння, у Facebook є окрема функція, за допомогою якої можна завантажити архів з усіма своїми даними. Так, за допомогою неї користувачі дізналися, що соцмережа збирала дані про дзвінки та SMS з Android-пристроїв.

Днями Facebook оголосила про запуск нової програми Data Abuse Bounty Program В рамках цієї програми Facebook винагороджуватиме тих людей, які змогли виявити випадки зловживання даними користувачів. Виплати за такі вразливості складатимуть від $ 500 до $ 40 тисяч, зважаючи на те, наскільки масштабне зловживання виявив учасник програми.

ms.detector.media