ms.detector.media
MediaSapiens
Harper Collins
12.04.2018 14:10
Видавництво Harper Collins опублікує нову книгу Толкіна
Видавництво Harper Collins опублікує нову книгу Толкіна
В основу книги були покладені нотатки та записи професора Джона Толкіна, впорядковані його сином Крістофером.

Книга «Падіння Гондоліна» вийде у серпні цього року. У ній розповідатиметься про таємниче місто Гондолін, зруйноване темними силами. Сам Толкін раніше називав розповідь про Гондолін «першою справжньою історією» Середзем'я.  

Редактором книги виступив 93-річний Крістофер Толкін, а ілюстрації для неї створив художник Алан Лі, який до цього ілюстрував й «Гобіта» та «Володаря перснів».  Джон Гарт, відомий письменник-біограф Джона Толкіна, вважає, що усі нотатки про «Падіння Гондоліна» письменник написав у лікарні, куди він потрапив після битви при Соммі.

В минулому році видавництво опублікувало іншу книгу, також створену на основі записів Джона Роналда Руела Толкіна - «Сказання про Берена і Лутієн».

Нагадаємо, в минулому році Amazon Studios та Warner Bros. оголосили про переговори щодо зйомок серіалу за сюжетом «Володаря перснів». Сума угоди за покупку авторських прав на створення серіалу склала, згідно з інсайдерською інформацією, 250 мільйонів доларів. Серіал вийде на екрани не раніше листопада 2019 року.

Також в 2017 році виповнилося рівно 80 років з моменту першої публікації книги «Гобіт, або Туди і Звідти».  

ms.detector.media