ms.detector.media
MediaSapiens
Instagram-акаунт britishvogue
04.04.2018 14:35
Героїнею обкладинки британського Vogue вперше стала модель у хіджабі
Героїнею обкладинки британського Vogue вперше стала модель у хіджабі
Британський журнал Vogue презентував обкладинку травневого номера — світлину з дев'ятьма моделями, одна з яких — Халіма Аден (Halima Aden), вдягнена в традиційний мусульманський жіночий головний убір.

Видання The Independent відзначає, що це перший подібний випадок за 102 роки існування журналу.

Травневий номер має заголовок «New Frontiers» («Нові рубежі») і присвячений змінам, які відбуваються в фешн-індустрії в останні місяці.

«Навіть п'ять, а тим більше десять чи двадцять років тому ця обкладинка не могла виглядати так, як вона виглядає зараз, — коментує головний редактор журналу Едвард Еннінфул (Edward Enninful), який очолив видання рік тому. — Однією з великих позитивних змін за останні кілька місяців в індустрії моди стало те, що вона нарешті прийняла концепцію, яка визначила всю мою кар'єру: різноманіття. І коли я говорю про різноманіття, я маю на увазі не лише чорних і білих. Йдеться про різноманітність у всьому: расі, розмірі одягу, соціально-економічному походженні, релігії або сексуальності. Саме це ми хотіли відзначити своєю новою обкладинкою».

Халімі Аден 20 років, вона народилася у таборі біженців на кордоні Кенії та Сомалі, проте вже в 7 років переїхала до США. Брала участь в рекламних кампаніях брендів Maxmara та Alberta Ferretti. Її світлини в хіджабі вже публікували на обкладинках журнали Vogue Arabia та Allure.

Нагадаємо, у листопаді нідерландський Vogue вперше опублікував фото дитини з синдромом Дауна на обкладинці.

А торік Vogue Paris уперше в своїй історії розмістив на ‎обкладинці фотографію трансгендерної жінки.‎

ms.detector.media