ms.detector.media
MediaSapiens
The TeCake
03.04.2018 18:39
SpaceX запустила збирача космічного сміття RemoveDebris
SpaceX запустила збирача космічного сміття RemoveDebris
SpaceX запустила в космос ракету Falcon 9, яка до цього вже літала в космос, і вантажний корабель Dragon.

Але найцікавіше в останній місії SpaceX- це запуск пристрою RemoveDebris, який призначений для збору космічного сміття. Вага пристрою становить близько 100 кілограмів. Він обладнаний сіткою та гарпуном, за допомогою яких він збиратиме сміття в космосі. RemoveDebris може викинути сітку на відстань близько семи метрів, а гарпун він використовуватиме для того, аби ловити сміття на більш близьких відстанях.

Для випробування збирача будуть використані два невеликих супутника CubeSat. Очікується, що після завершення тестування RemoveDebris, пристрій згорить в атмосфері.

За підрахунками, зараз навколо Землі знаходиться більше 7 500 тонн сміття та неробочого обладнання. Запуск RemoveDebris є однією зі спроб прибрати частину цього сміття.

Нагадаємо, нещодавно компанія SpaceX Ілона Маска розпочала місію із запуску супутників, які роздаватимуть інтернет по всьому світу. Перший аткий супутник був запущений наприкінці лютого цього року. Завершити формування цієї всесвітньої мережі у SpaceX планують до 2024 року.

ms.detector.media