ms.detector.media
MediaSapiens
SiliconAngle
29.03.2018 12:35
Авіакомпанію Boeing атакував вірус, схожий на WannaCry
Авіакомпанію Boeing атакував вірус, схожий на WannaCry
Boeing повідомила про кібератаку вірусу, який деякі керівники в компанії ідентифікували як WannaCry.

Вірус вразив тисячі комп’ютерів у понад 70 країнах в минулому році, пише The New York Times. Майк Вандервел (Mike VanderWel), головний інженер Boeing, у внутрішньому листі до співробітників висловив побоювання, що вірус розповсюдиться у виробничих системах та в програмному забезпеченні авіакомпаній.

Тим не менше, в офіційній заяві компанія повідомила, що атака була локалізована та зупинена. У Boeing офіційно не підвтердили, чи для кібератаки дійсно був використаний вірус  WannaCry.

Нагадаємо, в минулому році радник президента США з питань безпеки Томас Боссерт (Thomas P. Bossert) звинуватив у поширенні потужного комп'ютерного вірусу-здирника WannaCry владу КНДР. Вірус почав поширюватися світом 12 травня. Він блокує комп'ютер і вимагає 300 доларів за розблокування. Вразливими до вірусу виявилися пристрої, які працюють під операційною системою Windows.

Аналітики компанії KnowBe4, яка спеціалізується на захисті від кібератак, оцінюють збиток від віруса-шифрувальника WannaCry в мільярд доларів.

Раніше американська розвідка припускала, що творці вірусу WannaCry є вихідцями з південноазіатських країн. КНДР ці підозри спростовує.

ms.detector.media