ms.detector.media
MediaSapiens
Patch
28.03.2018 18:05
Журнал Cosmopolitan зникне з кас Walmart через гіперсексуальний контент
Журнал Cosmopolitan зникне з кас Walmart через гіперсексуальний контент
Американська мережа гіпермаркетів Walmart прибере журнал Cosmopolitan з прилавків біля кас.

Як пише USA Today, мережа нині налічує більше п’яти тисяч магазинів. Офіційна представниця мережі Меган Крінг (Meggan Kring) пояснила, що це було виключно ділове рішення й компанія врахувала занепокоєння Національного центру з сексуальної експлуатації (NCOSE).

Лоббісти з NCOSE вважають журнал Cosmopolitan образливим для жінок. Представниця  NCOSE Хейлі Халверсон (Haley Halverson) прокоментувала, що тепер люди зможуть купувати продукти у Walmart без необхідності бачити «принизливі та образливі матеріали».

«Нині стало на одну краплю менше гіперсексуальних медіа, які бомбардують людей щодня. Це має велике значення, особливо в культурі MeToo, в якій ми живемо: ми хочемо культуру, яка буде поважати жінок і підтримуватиме їх гідність», - сказала Хейлі Халверсон.

Водночас мережа Walmart залишить Cosmopolitan доступним на звичайних полицях з пресою.

Раніше NCOSE досягла того, що дві інші великі американські мережі Hannaford Stores і Food Lion припинили публічно демонструвати журнали Cosmopolitan. Тепер для продажу їх кладуть за спеціальні непрозорі конструкції.

Журнал Cosmopolitan почав друкувати відверто сексуальний контент з 1965 року. Хоча журнал позиціонувався як видання для всієї сім’ї, згодом він трансформувався в журнал для жінок, який пише про стосунки, красу, моду, здоров'я та секс.

NCOSE неодноразово критикувала журнал, називаючи його порнографічним.

Раніше дослідники з швейцарського Університету Невшателя дійшли висновку, що читання глянцевих журналів всього за 15 хвилин може змінити уявлення про красу.

ms.detector.media