ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian / Darko Vojinovic/AP
26.03.2018 19:34
Прокуратура Словаччини розглядає версію замовного вбивства журналіста Яна Кучака
Прокуратура Словаччини розглядає версію замовного вбивства журналіста Яна Кучака
Поліція та прокуратура розголошують мінімум інформації про хід розслідування.

Як розповіло джерело The Guardian в прокуратурі, слідство схиляється до версії, за якою вбивство журналіста Яна Кучака та його дівчини Мартіни Кушнірової було замовним. Журналіст був убитий двома пострілами в груди, а його дівчина - одним пострілом в голову.

«Слідів боротьби не було й схоже, що з дому нічого не було вкрадено, що свідчить про те, що вбивство було замовним. Кучак працював над багатьма історіями. Поліція проводить розслідування за декількома напрямками з однаковою увагою», - розповіло джерело видання.

Минулого тижня в Словаччині був призначений новий прем’єр-міністр. Ним став Петро Пеллегріні (Pietro Pellegrini). Попередній прем’єр пішов у відставку після вбивства Яна Кучака на тлі протестів з вимогою відставки уряду. Учасники протестів вимагали розслідування першого в країні вбивства журналіста та дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, тіла Яна Кучака та Мартіни Кушнірової (Martina Kusnirova) знайшли 25 лютого в їхньому помешканні неподалік міста Трнава. 26 лютого словацький уряд пообіцяв виплатити винагороду в €1 млн за будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідуванні подвійного вбивства.

Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калінак (Robert Kalinak) та міністр культури Марек Мадярич (Marek Maďarič), який відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу (Antonin Vadalu), який був одним з фігурантів розслідування Яна Кучака.

ms.detector.media