ms.detector.media
MediaSapiens
Greg Baker/AFP/Getty Images
22.03.2018 11:20
Китай планує об'єднати державні радіостанції та телеканали
Китай планує об'єднати державні радіостанції та телеканали
Китайська влада планує створити нову державну медіакомпанію - «Voice of China».

Робота мережі буде спрямована на «покращення громадської думки», цитує The Guardian. Злиття зачепить Центральне телебачення Китаю (CCTV), Китайське міжнародне радіо та Китайське національне радіо. За оцінками видання, після такого об’єднання  у країні з’явиться одна з найбільших у світі пропагандистських платформ.

Державне інформаційне агентство Китаю Синьхуа (Xinhua) повідомило, що нова платформа буде «висвітлювати гострі соціальні проблеми, посилюватиме мультимедійну інтеграцію та міжнародне спілкування й розповідатиме хороші історії про Китай».

Повідомлення про нову державну медіакомпанію з’явилося невдовзі після того, як Сі Цзіньпін отримав можливість залишатися на посаді секретаря партії без обмеження кількості термінів. Створення величезної державної мережі й поступове запровадження все більших обмежень для медіа в країні є частиною плану уряду з контролю над інформаціним простором у країні.

Нещодавно китайська Національна комісія з питань розвитку та реформ в країні оголосила про плани заборонити продаж квитків на потяги та літаки громадянам, у яких низький «соціальний кредит».  Китай працює над повноцінним запуском системи соцкредитів до 2020 року, але її рання версія вже існує.

Також раніше цього місяця у китайських соцмережах заборонили букву N, Вінні Пуха та Disney.

ms.detector.media