ms.detector.media
MediaSapiens
The Daily Beast
16.03.2018 10:57
Російська «фабрика тролів» потрапила до санкційного списку США
Російська «фабрика тролів» потрапила до санкційного списку США
Міністерство фінансів США оприлюднило оновлення до переліку осіб та організацій, які потрапили під санкції.

Як йдеться на сайті міністерства, до санкційного списку потрапили ще 14 осіб та «Агентство інтернет-досліджень», відоме також як «фабрика тролів».

Раніше «фабрика тролів» разом з телеканалом RT згадувалася у відкритій частині доповіді спецслужб США про втручання Росії у вибори американського президента. Сама доповідь булаопублікована на початку січня 2017 року.

Також в минулому році один з колишніх працівників «фабрики тролів» розповів про те, як влаштована робота всередині організації. За його підрахунками, з «фабрики» в мережу щодня публікувалося більше 5 тисяч коментарів і постів, але при цьому сам колишній троль не вірить у те, що ця діяльність завдає великої шкоди.

Російське видання РБК оприлюднило розслідування, згідно з яким під час виборів президента США у 2016 році й опісля них на «фабриці» працював окремий «американський відділ». За даними видання, в цій кампанії Росії в соцмережах взяли участь 118 спільнот і акаунтів в Facebook, Instagram і Twitter. Всі вони були заблоковані в серпні – вересні 2017 року соцмережами в рамках розслідування щодо вірогідного російського втручання у вибори президента США.

ms.detector.media