ms.detector.media
MediaSapiens
YouTube/Screenshot
14.03.2018 10:49
Китайська журналістка стала героїнею мемів через свою поведінку на прес-конференції
Китайська журналістка стала героїнею мемів через свою поведінку на прес-конференції
Журналістка Лян Сянджі (Liang Xiangyi) закотила очі, коли її колега поставила дуже м’яке й компліментарне питання одному з чиновників під час прес-конференції в Пекіні.

Журналістка Лян Сянджі (Liang Xiangyi) закотила очі, коли її колега поставила дуже м’яке й компліментарне питання міністрові під час прес-конференції в Пекіні.

В Китаї давно триває дискусія про те, що журналістам варто бойкотувати урядові прес-конференції, які лише створюють видимість прозорої роботи уряду, пише The Guardian. Вчора під час однієї з таких прес-конференцій китайська журналістка Лян Сянджі ненароком показала справжнє ставлення медійників до таких заходів.

Журналістка телеканалу, який має тісні зв’язки з китайським урядом, почала ставити довге питання щодо одного з проектів Сі Цзіньпіна «Один пояс, один шлях».  В цей час фінансова журналістка Лян Сянджі стояла біля неї. Спершу Лян озирнулася на колегу, обвела її поглядом й потім закотила очі. Відео швидко стало вірусним у китайській мережі Weibo.

У Weibo також поширювалися повідомлення про те, що Лян Сянджі потім сказала комусь зі своїх колег, що «жінка, яка стояла поруч зі мною, поводилась як дурепа». В мережі почали з’являтися пародії на двох жінок та меми з хештегом #RedBlueCamps. Ім’я Лян Сянджі опинилося в топі серед пошукових запитів у Китаї.

Amazing to see how these two ladies just exploded over Chinese social media in the span of a few hours. Fan art in the making #RedBlueCamps pic.twitter.com/s6frv2gEgW

— Lulu Yilun Chen (@luluyilun) 13 березня 2018 р.

 Як пише China Digital Times з посиланням на власні джерела, китайські медіа отримали вказівку цензурувати будь-який контент, який згадує інцидент під час прес-конференції. Журналістам заборонено згадувати Лян Сянджі та наказано видалити будь-які публікації про неї, якщо вони вже виходили. Видання South China Morning Post повідомляє, що акредитацію Лян Сянджі на висвітлення урядових заходів скасували.

Нагадаємо, раніше цього місяця у китайських соцмережах заборонили букву N, Вінні Пуха та Disney.

ms.detector.media