ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian / NME
09.03.2018 16:30
Британський музичний журнал NME випустив останній друкований номер
Британський музичний журнал NME випустив останній друкований номер
Журнал NME (New Musical Express) закриває свою друковану версію після 66 років існування.

Видання зосередиться на розвитку свого сайту -  NME.com. Друкований журнал виходив щотижня й аби певним чином продовжити цю традицію NME випускатиме тепер раз на тиждень велике інтерв’ю з кимсь із музичних зірок.

Менеджмент журналу пояснив, що витрати на друк NME зростали, а доходи від друкованої реклами скорочувалися. З 2015 року журнал розповсюджувався безкоштовно, але тепер керівництво вирішило відмовитися від його друку, оскільки ця стратегія перестала себе виправдовувати.

«На жаль, зараз ми досягнули точки, в якій безкоштовний щотижневий журнал більше не є фінансово життєздатним. Наші зусилля та інвестиції будуть спрямовані у цифровий простір аби забезпечити надійне майбутнє для цього знаменитого видання», - розповів керуючий директор корпорації Time Inc. Пол Чіл (Paul Cheal), якій належить журнал. На думку директора, за той час, коли журнал розповсюджувався безкоштовно, NME зумів залучити найбільшу аудиторію.

Як пише The Guardian, пік популярності журналу припав на 70-ті, коли він був чи не єдиним джерелом новин про останні події у світі музики. З появою нових онлайн-платформ люди почали шукати нову музику та новини з цієї галузі безпосередньо в мережі, тож необхідність в друкованій версії NME давно зникла.

Нещодавно генеральний директор The New York Times Марк Томпсон (Mark Thompson) розповів, що за його оцінками друкована версія газети проіснує ще близько 10 років. А керівництво журналу Playboy повідомило про те, що розглядає можливість закриття друкованої версії журналу. Остаточне рішення щодо закриття друкованої версії Playboy ще не було прийняте, але в компанії відзначають, що його продажі з року в рік падають.

ms.detector.media