ms.detector.media
MediaSapiens
GETTY IMAGES
07.03.2018 12:45
Цукерберг і Чан нададуть $30 млн проекту з поширення грамотності
Цукерберг і Чан нададуть $30 млн проекту з поширення грамотності
Засновник і гендиректор компанії Facebook Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) і його дружина-лікарка Прісцилла Чан (Priscilla Chan) пожертвують 30 мільйонів доларів ініціативі, яка прагне підвищити рівень грамотності серед учнів молодших класів.

Йдеться про ініціативу «Дістатися до кожного читача» (Reach Every Reader) двох американських вишів: Гарвардського університету і Массачусетського технологічного інституту, пише The Boston Globe.

Проект покликаний поєднати знання вишів у когнітивістиці, читанні, навчанні нових технологій з метою того, аби всі діти змогли навчитися добре читати.

Reach Every Reader за п'ять років планує створити веб-інструмент, який дозволить з'ясувати, учні яких американських шкіл відчувають найбільші труднощі при читанні, а також встановити, в чому полягає їх причина. Ініціатива також запропонує ефективні методи вчителям та батькам, які дозволять покращити навички читання у дітей.

У повідомленні  університетів зазначається, що згідно досліджень учень, який не може читати в першому класі, з 90%-ю ймовірністю погано читатиме в четвертому класі та 75%-вою ймовірністю в середній школі, а це матиме наслідки для його успіху в подальшому житті. 

Нагадаємо, минулого року фонд подружжя Chan Zuckerberg Initiative викупив пошуковик для наукових публікацій Meta і пообіцяв зробити його безкоштовним.

Як писав MediaSapiens, після народження першої дитини Марк Цукерберг пообіцяв пожертвувати на благодійність 99% власних акцій компанії Facebook упродовж життя.

ms.detector.media