ms.detector.media
MediaSapiens
Mack DeGeurin / Motherboard
06.03.2018 11:30
«Привіт, ми з Інтернету!» В Нью-Йоркському музеї художники зробили виставку в доповненій реальності
«Привіт, ми з Інтернету!» В Нью-Йоркському музеї художники зробили виставку в доповненій реальності
Спільнота художників під назвою MoMAR зробила в Нью-Йоркському музеї сучасного мистецтва виставку в доповненій реальності.

При цьому художники не отримали на це дозвіл музею. Як пише Motherboard, вони створили додаток для смартфонів, через який відвідувачі могли побачити об’єкти в доповненій реальності серед робіт Джексона Поллока. Свою інсталяцію MoMAR назвали «Привіт, ми з Інтернету»  (Hello, we’re from the internet).

Серед об’єктів, які з’являлися в доповненій реальності - повідомлення про помилку у Windows, візерунки з пікселів, анімовані об’єкти та багато іншого.

Кілька учасників спілки MoMAR прийшли на виставку робіт Джексона Поллока в день безкоштовного відвідування. Вони почали роздавати відвідувачам смартфони зі своїм додатком а також встановлювати його на пристрої бажаючих.

Один з художників на ім’я Данян Піта (Danjan Pita) розповів, що головна ідея їх виставки - демократизація відкритих просторів для усіх людей. «Акт відкритості до публіки є трохи іронічним, оскільки у нас все ще є еліта, яка визначає, що вважати відкритим для публіки», - прокоментував він. До MoMAR входять вісім митців й більшість з них не знайомі між собою в реальному житті, сокільки зазвичай займаються мистецтвом у мережі. 

Раніше спілка американських художників створили віртуальну копію однієї з найвідоміших скульптур Джеффа Кунса «Собака з повітряних кульок» в Центральному парку в Нью-Йорку. Вона розмалювали скульптуру графіті на знак протесту проти домінування великих компаній у просторі доповненої реальності. За тиждкнь до цього компанія Snapchat запустила свій проект ArtSnapchat, в якому розмістила віртуальні копії творів Джеффа Кунса в «найбільших містах світу».

Також в минулому році Художня галерея Онтаріо у співпраці з творчою студією «Impossible Things» створила додаток під назвою ReBlink, який  за допомогою технології доповненої реальності змушує картини оживати.

ms.detector.media