ms.detector.media
MediaSapiens
The Onion
01.03.2018 13:53
Сайт фейкових новин The Onion випадково написав правдиву новину
Сайт фейкових новин The Onion випадково написав правдиву новину
Американський сайт The Onion, відомий своїми фейковими та сатиричними новинами, випадково написав новину, частина інформації в якій виявилася правдою.

В новині The Onion йшлося про те, що у місті Клівленд, штат Огайо, завершилась побудова наземної каналізації. Загальна довжина системи, яка буде відводити сточні води, становить близько 100 кілометрів й вона прокладена вулицями міста міста на рівні третього поверху. В новині також зазначалося, що ця каналізація «відкрита», а на ілюстрації до неї було зображено жолоб з відкритим верхом, по якому течуть нечистоти.

Після виходу новини з The Onion зв’язалася комунальна служба Огайо й повідомила, що в Клівленді дійсно є наземна каналізація. Дві такі труби прокладені у місті над річкою Кайахога. Вони були побудувані в 1980-х роках й розташовані на висоті 12 метрів над рівнем води у річці. Такий тип каналізації використали для того, аби не довелося застосовувати потужності насосних станцій, аби перекачувати рідину з одного берега на інший. Якби труби проклали під рікою, саме так довелося б робити.

Комунальна служба також виклала у Twitter відео, в якому показала наземну каналізацію в Клівленді.

WEIRD: Soooo um @TheOnion’s story about Cleveland’s “elevated sewer system?” Actually kinda true. https://t.co/F9MGNjhsqI pic.twitter.com/vs32aLdOJI

— NE Ohio Regional Sewer (@neorsd) 28 лютого 2018 р.

Нагадаємо, дослідники Кембриджського університету створили мобільну гру Bad News, за допомогою якої намагаються навчити людей розрізняти фейки.

ms.detector.media