ms.detector.media
MediaSapiens
Viber
01.03.2018 10:33
Viber запускає групові чати на мільярд користувачів
Viber запускає групові чати на мільярд користувачів
Додаток Viber оголосив про запуск велетенських групових чатів на мільярд користувачів.

Нова функція отримала назву Viber Communities, йдетсья у блозі компанії. Офіційно нові чати будуть представлені 2 березня. Ними будуть керувати спеціальні адміністратори, які додаватимуть нових учасників, керувати їх статусами в ній (наприклад, надавати адмінправа), блокуватимуть користувачів або запрошуватимуть нових. Спільноти також можуть бути відкритими й закритими, а номери телефонів учасників будуть приховані, тобто інші бачитимуть лише імена тих, хто приєднався до групи. В такому чаті користувачі не зможуть вільно писати повідомлення, але зможуть «лайкати» та реагувати на дописи.

Окрім того адміністратори груп отримають можливість монетизувати чати з допомогою партнерів компанії Rakuten, якій належить Viber.

Як розповів гендиректор компанії Rakuten Хіроші Мікітані (Hiroshi  Mikitani), з технічної точки зору кількість учасників у Viber Communities навіть не є обмеженою одним мільярдом. В таку групу можуть додатися усі зареєстровані у Viber користувачі.

Нагадаємо, раніше Viber додав можливість поміняти пов'язаний з акаунтом номер телефону, при цьому не втрачаючи сам акаунт та дані в ньому.

ms.detector.media