ms.detector.media
MediaSapiens
Gizmodo
28.02.2018 17:10
Google показала статистику про виконання «права на забуття» за три роки
Google показала статистику про виконання «права на забуття» за три роки
Три роки тому Європейський суд постановив, що користувачі мають право на видалення з результатів пошуку посилань на інформацію про них.

У своєму блозі компанія Google опублікувала статистику про виконання «права на забуття» за весь час його дії. З 2014 по 2017 рік Google отримав 654 запити на видалення 2,4 млн лінків й 43% з цих запитів були задоволені. 89% запитів надходили від приватних осіб. Найчастіше (24% випадків) запити стосувалися видалення професійної інформації.  

Умовно компанія поділила сайти, контент яких користувачі хочуть видалити з пошукової видачі, на чотири категорії: каталоги (19%), соціальні мережі (12%), новинні сайти (18%), державні ресурси (3%).

Google також опублікувала статтю під назвою «Три роки праву на забуття», в якій детально аналізує дію постанови Євросуду. 

Як писав MediaSapiens, компанія Google почала отримувати перші запити на видалення інформації майже одразу після рішення Європейського суду. Відповідати на запити згідно з «правом на забуття» почали й Microsoft та Yahoo.

ms.detector.media