ms.detector.media
MediaSapiens
Engadget/Shutterstock
28.02.2018 15:32
У США Google заборонив шукати товари зі словом «зброя» - й заодно забанив вино та Guns N’ Roses
У США Google заборонив шукати товари зі словом «зброя» - й заодно забанив вино та Guns N’ Roses
Майданчик для пошуку покупок «Google Shopping» прибрав з результатів видачі усі товари зі словом «зброя».

Як пише Engadget, під фільтрацію потрапили будь-які товари, які містять слово «gun» (пістолет, зброя). Під заборону потрапили водяні пістолети (water guns), будь-які товари зі згадкою музичного гурту «Guns N’ Roses» та бургундське вино (Burgundy wine).

Представник Google повідомив, що компанія вивчає цю проблему, але зазначив, що є серйозні підстави для фільтрування товарів, схожих за написанням на слово «зброя». Він також звернув увагу на жорстку міжнародну політику, яка забороняє рекламу зброї та її частин й що Google не хотіла залишати будь-яких шансів для порушень.

«Після стрілянини у школі міста Паркленд (штат Флорида) питання того, наскільки просто отримати доступ до вогнепальної зброї опинилося в центрі уваги. Хоча проблему, подібну до тієї, яка виникла з пошуком у Google Shopping, легко вирішити, це підкреслює тонку межу, по якій ходить Google, коли йдеться про фільтрацію контенту», - пише Engadget.

Нагадаємо, після стрілянини в одній зі шкіл Паркленду в мережі Twitter почали активно з’являтися дописи від російських тролів та ботів. За перші 24 години після стрілянини серед топ-тем, на які писали боти, були стрілянина в школі, контроль над зброєю, середня школа, школа Флориди, американська Національна стрілецька асоціація. А серед хештегів найбільше використовували «Parkland» (Паркленд), «guncontrol» (контроль над зброєю), «guncontrolnow» (контроль над зброєю негайно).

ms.detector.media