ms.detector.media
MediaSapiens
Wikipedia
23.02.2018 19:47
Віце-спікер Держдуми зажадав позбавити акредитації журналістів, які розповіли про сексуальні домагання
Віце-спікер Держдуми зажадав позбавити акредитації журналістів, які розповіли про сексуальні домагання
Журналісти російського телеканлу «Дождь» в своєму матеріалі розповіли про сексуальні домагання з боку депутата Леоніда Слуцького з фракції ЛДПР.

Як пише «Радір Свобода», 22 лютого телеканал «Дождь» випустив матеріал, в якому три журналістки на умовах анонімності розповіли про домагання з боку депутата Леоніда Слуцького.  Одна з героїнь сказала, що не хотіла розголошувати інцидент, оскільки боялася втратити можливість працювати в Держдумі. Після виходу публікації з телеканалом зв’язалася ще одна дівчина, яка розповіла про непристойну поведінку слуцького.

У відповідь на вихід матеріалу заступник голови нижньої палати російського парламенту Ігор Лебедєв написав у своєму Twitter про те, що ЛДПР поставить питання про позбавлення акредитації журналістів телеканалу «Дождь», які розповіли про домагання. При цьому він не назвав конкретних імен. Сам Ігор Лебедєв також є членом ЛДПР.

Після виходу матеріалу лідер ЛДПР Володимир Жириновський пообіцяв перевірити звинувачення. Водночас Леонід Слуцький назвав їх «маячнею».

Як писав MediaSapiens, у Великобританії нещодавно журналістки заснували проект The Second Source  для боротьби з домаганнями в медіаіндустрії.  Він ставить за мету поширювати інформацію про випадки насильства в журналістиці, аби запобігати цьому в майбутньому.

ms.detector.media