ms.detector.media
MediaSapiens
Women Photograph
23.02.2018 12:49
Сайт Women Photograph отримав нагороду від Міжнародного центру фотографії
Сайт Women Photograph отримав нагороду від Міжнародного центру фотографії
Міжнародний центр фотографії (International Center of Photography) щороку присуджує нагороди фотографам та організаціям за внесок у розвиток фотографії.

В номінації «Онлайн-платформи та нові медіа» цього року центр вирішив нагородити сайт Women Photograph. Це ініціатива, яка була заснована в 2017 році й ставить за мету підсилити голоси жінок-фотографок у візуальній журналістиці. Нині Women Photograph об’єднує більш ніж 650 незалежних фотографинь з 91 країни світу. Сайт підтримують World Press Photo, Pulitzer Center, International Women's Media Foundation, The Intercept та інші.

Women Photograph у співпраці з платформами-партнерами також щороку виділяє декілька грарантів для жінок-фотографок на $5000 та $2500.  Цього року прийом заявок на гранти розпочнеться з 1 квітня й триватиме до 20 травня.

В одному з інтерв’ю засновниця Woman Photograph Даніелла Залцман (Daniella Zalcman) розповіла про те, як в 19 років вона розпочилана працювати фотографкою в таблоїді. За її словами, в цій галузі здебільшого працюють білі чоловіки середнього віку й в ній панує атмосфера патерналізму й зверхнього ставлення до жінок. На її думку, редакціям потрібно переосмислити свою роботу й місце жінок в індустрії.

Нагадаємо, нещодавно World Press Photo оголосив фіналістів фотоконкурсу 2018 року. В категорії «Фотографія року» змагаються шість знімків: «Криза рохінджа» Патріка Брауна, «Боко харам прив’язували (до мене) бомби...» Адама Фергюсона, «Безпосередні наслідки» Тобі Мелвілла, два фото «Битва за Мосул» Айвора Прікетта та «Венесуеська криза» Роналдо Шмідта.

В 2017 році у категорії «Фотографія року» переміг фотограф Бурхан Озбіліджі (Burhan Ozbilici), який зняв вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова.

ms.detector.media