ms.detector.media
MediaSapiens
22.02.2018 19:02
У конкурсі карикатур «Детектора медіа» переміг художник Валерій Момот
У конкурсі карикатур «Детектора медіа» переміг художник Валерій Момот
Перше місце на конкурсі карикатур на тему медіаграмотності ГО «Детектор медіа» посів художник та дизайнер Валерій Момот.

22 лютого відкрилася виставка найкращих робіт учасників «АнтиЛокшина» та нагородження переможців.

Валерій Момот – художник з м.Дніпра. Учасник міжнародних виставок в Бельгії, Італії, Франції, Англії, Ірані, Ізраїлі, Бразилії, Австралії та інших країнах. Його роботи знаходяться в музеях карикатури в Туреччині, Польщі, Японії та в приватних колекціях.

Друге місце в конкурсі розділили Дмитро Скаженик та Ігор Лук’янченко.

Малюнок Дмитра Скаженика, який посів 2-ге місце

 А третє – художниці Кароліна Ускакович та Катерина Лазнюк.

Усього на конкурс на тему медіаграмотності, який відбувався восени, надійшло 168 карикатур, із яких 26 демонструється на виставці.

Карикатура лауреата 2-го місця Ігоря Лук'янченка

Учасникам пропонували зобразити такі проблематики, як: порушення ЗМІ стандартів журналістики; засилля замовних матеріалів в українських медіа; маніпуляції у ЗМІ та пропаганда; фейки; безпека у мережі інтернет; стереотипи висвітлення різних тем (наприклад, гендеру) в медіа; некритичне сприйняття інформації громадянами тощо.

Роботи оцінювало професійне журі. До його склади входили: Володимир Казаневський, український карикатурист, переможець національних та міжнародних конкурсів карикатур; Костянтин Казанчев,  український карикатурист, голова Асоціації карикатуристів України; Яна Добрянська, арт-директорка ГО «Детектор медіа»; Олена Павлова, журналістка, авторка коміксів про кота Інжира та Женя Олійник, ілюстраторка.

Переможці отримали грошові призи від «Детектора медіа».

Виставка «АнтиЛокшина» проводитиметься до 20 березня 2018 року. Вона доступна для вільного перегляду під час вистав та заходів «Малого драматичного театру» в Києві (вул. Гончара, 33).

Нагадаємо, в січні ГО «Детектор медіа» оголосила переможців свого іншого конкурсу – есе з медіаграмотності. У конкурсі могли брати участь молоді люди віком від 14 до 18 років. Перше місце посіла робота Зої Бруньової, учениці 11 класу з м. Лебедин Сумської області «Тріснуті рожеві окуляри, або Що робити із неякісними медіа».

Конкурс та виставка карикатур проходить за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

ms.detector.media