ms.detector.media
MediaSapiens
birdinflight.com
20.02.2018 14:45
Відомий фотограф Associated Press помер у віці 104 років
Відомий фотограф Associated Press помер у віці 104 років
19 лютого пішов із життя відомий американський фотограф, лауреат Пулітцерівської премії Макс Десфор (Max Desfor).

Як повідомляє New York Daily News, фотографії він навчився сам. Пан Десфор працював фотокореспондентом агентства Associated Press з 1933 по 1978 рік. Потім він працював директором із фотографії у U.S. News & World Report.

Серед його знакових робіт – світлини з битв Другої світової війни і війни в Кореї, а також останніх днів життя Махатми Ганді. 

У 1951 році Макс Десфор отримав Пулітцерівську премію за знімок корейських біженців, які переходять зруйнований міст в Пхеньяні, який зробив у 1950 році.

Журі премії тоді назвало його воєнні фотографії визначними, оскільки у них є «фантазія, ігнорування особистої безпеки, сприйняття людського інтересу та здатність змусити камеру розповісти всю історію».

Однією з найяскравіших фотографій Макса Десфора з війни в Кореї вважається кадр із зв'язаними руками чоловіка, похованого в снігу. Поряд із ними діра, яку зробили для його дружини. Вони належали до цивільних осіб, взятих у полон і страчених у ході війни.

Фотограф назвав цю світлину «Марність». «Я завжди відчував це щодо цивільних, які потрапляли під перехресний вогонь, невинних цивільних, які були абсолютно марними для війни. Фото уособлює це для мене», – казав Макс Десфор.

Добре знаним також є знімок американського бомбардувальника Boeing B-29 Superfortress, зроблений невдовзі після того, як той скинув атомну бомбу на японське місто Хіросіма.

Нагадаємо, минулого року на 90 році житті помер власник журналів The New Yorker і Vogue Семюель Ірвінг Ньюхаус.

Фото – Max Desfor, Associated Press

 

ms.detector.media