ms.detector.media
MediaSapiens
24tv.ua
20.02.2018 11:31
У Google Play поширювався шахрайський додаток для українських банків
У Google Play поширювався шахрайський додаток для українських банків
Українські банки застерігають клієнтів від користування мобільним додатком «Універсальний мобільний банкінг», який скачували через Google Play.
Про це повідомляється на сторінці «Ощадбанку» в Facebook.

«Будьте пильними: через Google Play почав розповсюджуватися небезпечний додаток "Універсальний мобільний банкінг". Він позиціонує себе як заміна мобільних банкінгів від провідних банків України й має на меті отримати дані банківських карт клієнтів», - йдеться у повідомленні.

В «Ощадбанку» повідомили, що після встановлення додаток пропонує обрати банк та повідомити пін-код картки та CVV-код, які є конфіденційною інформацією клієнта.

Зловмисники виманювали дані в клієнтів не лише «Ощадбанку», а й «ПриватБанку», «ОТП-Банку», «Альфа-банку» та «Райфайзенбанк Аваль».

Скріншот 24.ua

Наразі «Універсальний мобільний банкінг» вже видалили з Google Play, але його встигли завантажити близько 10 тисяч користувачів.

Нагадаємо, минулого року хакерське угруповання за допомогою поширення шкідливого програмного забезпечення вкрало близько 1 мільйона доларів з українського банку «Кредит Дніпро».

ms.detector.media