ms.detector.media
MediaSapiens
UNHCR/Flickr
20.02.2018 10:04
Очільник ООН закликав до глобальної боротьби з кіберзлочинцями
Очільник ООН закликав до глобальної боротьби з кіберзлочинцями
Генеральний секретар Організації Об'єднаних націй (ООН) Антоніу Ґутерріш (Antonio Guterresas) закликав до об’єднання світової спільноти з метою мінімізації впливу кібервоєн на життя цивільних громадян.

Про це пан Ґутерріш сказав під час виступу в Лісабонському університеті 19 лютого, повідомило «Радіо Свобода».

«Наступна війна почнеться з масової кібератаки з метою знищення військового потенціалу і паралічу базової інфраструктури, такої як електричні мережі», – вважає він.

Генеральний секретар ООН також зазначив, що «епізоди кібервійни між державами» світ спостерігає вже сьогодні.

Пан Ґутерріш запропонував створити в ООН платформу, на базі якої вчені, урядовці та інші особи могли б розробити правила «для забезпечення більш гуманного характеру» щодо вирішення будь-якого конфлікту, пов’язаного з інформаційними технологіями.

Заяви очільники ООН прозвували після того, як Сполучені Штати і Британія минулого тижня звинуватили Росію поширенні вірусу-вимагача NotPetya в червні 2017 року. Цей вірус порушив діяльність компаній по всій Європі, головним чином в Україні. У РФ відкидають ці звинувачення.

Нагадаємо, міністерка оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн заявила, що кібератаки є найбільшою загрозою для глобальної стабільності.

ms.detector.media