ms.detector.media
MediaSapiens
16.02.2018 14:02
Google прибрав з пошуку кнопку для перегляду зображень у повному розмірі
Google прибрав з пошуку кнопку для перегляду зображень у повному розмірі
Пошуковик Google прибрав кнопку для перегляду зображень у повному розмірі. Цю функцію часто використовували для крадіжки картинок та фотографій.

Система пошуку зображень у мережі Google отримала два важливих нововведення в інтерфейсі. Про це компанія написала у Twitter.

«Сьогодні ми запускаємо деякі зміни в Google Картинках, щоб допомогти з'єднати користувачів з корисними сайтами. Це включає в себе видалення кнопки для перегляду зображення в повному розмірі. Кнопка «Перейти» залишається, тому користувачі зможуть бачити зображення в контексті тих веб-сторінок, на яких вони розміщені», - йдеться у дописі.

Також Google вирішила прибрати функцію пошуку схожих картинок. При цьому функція пошуку за допомогою зображення (через завантаження файлу чи через посилання на картинку) залишається доступною.

Оновлений інтерфейс система пошуку зображень Google

Нещодавно Google розпочала партнерство з американським фотоагентством Getty Images. Google пообіцяла в рамках угоди зробити більш помітними сповіщення про авторські права на зображення та видалити прямі посилання на захищені копірайтом зображення.

Раніше Google запропонувала спосіб, завдяки якому можна ускладнити процедуру видалення водяного знака з фотографії й таким чином запобігти її крадіжці. В компанії пропонують робити невеликі зміни у водяні знаки або варіювати схеми їх накладення. Таким чином програмам, які видаляють їх зі знімків, складніше ідентифікувати та прибрати їх.

Також фахівці з американської компанії Exif запустили веб-інструмент, покликаний запобігати порушенню авторського права і незаконному використанню фотографій в інтернеті за допомогою embed-вставок.

ms.detector.media