ms.detector.media
MediaSapiens
newyorker.com
12.02.2018 18:10
Instagram тестує функцію інформування про скріншоти зі stories
Instagram тестує функцію інформування про скріншоти зі stories
Соціальна мережа Instagram тестує функцію повідомлення користувачів про те, що хтось зробив скріншот з їх stories.

Як повідомляє Tech Crunch, користувачі, які беруть участь в тестуванні, роблячи скріншот чиєїсь публікації, тепер отримують попередження, що наступного разу про це дізнається її автор.

Good bye freedom to screenshot IG stories. ???? Thank you, Instagram for the warning. pic.twitter.com/y0pEaVR0Jq

— mulan (@__cajb) 8 лютого 2018 р.

Інформацію про те, хто зробив скріншот, можна буде побачити в переліку людей, які подивилися stories. Біля ніку користувача з'являтиметься спеціальний знак. Однак спеціального повідомлення про це юзеру не надсилатимуть.

PSA: How you get notified on Instagram when someone took a screenshot of your Stories pic.twitter.com/Iua2QeyskF

— iz reading On the Edge of Scandal ???? (@readbyher) 11 лютого 2018 р.

У Instagram підтвердили проведення такого тесту й додали, що постійно випробовують способи поліпшення досвіду користування Instagram і полегшення обміну моментами між користувачем та людьми, які його цікавлять.

Tech Crunch припускає, що таким чином Instagram прагне дізнатись, чи матиме інформування про скріншоти помітний вплив на залученість користувачів, і вже потому вирішить, чи впроваджувати нову функцію. Адже існує вірогідність, що деякі користувачі почнуть переглядати меншу кількість stories, якщо не зможуть робити скріншоти без інформування про це автора.

Нагадаємо, Instagram запустила  функцію stories, яка є аналогом Snapchat, у 2016 році. Функція дозволяє ділитися короткими відео, до якого додавати текст, смайли та інші візуальні елементи. Stories піблікуються в окремій стрічці від фотопублікацій. Ключова особливість функції полягає в тому, що stories користувача видаляються рівно через 24 години.

Аналогічні функції згодом запустили FacebookWhatsApp, «ВКонтакте» та Youtube.

Як писав MediaSapiens, у квітні минулого року місячна аудиторія додатку Instagram, який з 2012 року належить компанії Facebook,  перевищила 700 млн користувачів. 

ms.detector.media