ms.detector.media
MediaSapiens
9to5mac
06.02.2018 17:55
Apple видалила Telegram зі свого магазину додатків через дитячу порнографію
Apple видалила Telegram зі свого магазину додатків через дитячу порнографію
Компанія Apple виявила, що деякі користувачі ділилися через Telegram дитячою порнографією.

Про це повідомляє BBC з посиланням на сайт компанії Apple 9to5Mac. Як пише видання, Telegram повернули на AppStore після того, як месенджер випустив термінове оновлення, яке забороняє обмін подібним контентом.

Філ Шіллер (Phil Schiller), який є віце-президентом по маркетингу Apple та керує AppStore, повідомив, що усі користувачі, які розсилали повідомлення з порнографією, були заблоковані.

Telegram раніше вже звинувачували в поширенні екстремістського контенту та такого, що містить сцени насильства. Месенджер підримує наскрізне шифрування та дозволяє створення захищених групових чатів з 50 000 користувачів, а функція секретного чату автоматично знищує надіслані повідомлення після того, як вони були відправлені. В грудні використання месенджера було обмежене в Ірані - влада країни стверджує, що його використовували для організації антиурядового протесту.

Водночас іранці почали масово користуватися VPN-сервісами, які дозволяють обходити заборону. 13 січня влада Ірану розблокувала месенджер.

ms.detector.media