ms.detector.media
MediaSapiens
Buzzfeed
02.02.2018 18:57
Компанія вдови Стіва Джобса розпочала переговори з BuzzFeed – ЗМІ
Компанія вдови Стіва Джобса розпочала переговори з BuzzFeed – ЗМІ
Компанія Emerson Collective, яка належить вдові засновника Apple Стіва Джобса Лорен Пауелл Джобс (Laurene Powell Jobs), веде переговори з редактором американського медіа Buzzfeed щодо інвестицій в його новинний підрозділ.

Як пише Variety, обговорення відбувається на початковому етапі й невідомо, чи угода таки матиме міце.

У листопаді BuzzFeed оголосило про реорганізацію, спрямовану на зменшення залежності від реклами в соцмережах і збільшення інших джерел продажів. 

Джерела Wall Street Journal натомість стверджували, що доходи компанії BuzzFeed за 2017 рік виявилися на 20% нижчими поставлену ціль – 350 мільйонів доларів. BuzzFeed не заперечила ці цифри, проте повідомила, що її ключові показники: дохід, кількість переглядів контенту та унікальних відвідувачів, минулого року зросли.

Компанія Emerson Collective була заснована в 2004 році. Вона раніше інвестувала в видання Axios, а минулого року придбала контрольний пакет акцій відомого американського журналу Тhe Atlantic. До інвестиційного портфелю компанії Лорен Пауелл Джобс також входить платформа подкастів Gimlet Media, продакшн Anonymous Content і VR-студія Within.

Крім того, Emerson Collective підтримує некомерційні журналістські організації, такі як ProPublica та Marshall Project, а також проект проти зройного насильства в Чикаго та ініціативи з реформування освіти.

Нагадаємо, минулого року американське видання BuzzFeed та зареєстроване в Латвії медіа Meduza повідомили про укладення договору про співпрацю.

ms.detector.media