ms.detector.media
MediaSapiens
Новая газета
02.02.2018 13:10
Журналісту Алі Ферузу суд дозволив виїхати з Росії
Журналісту Алі Ферузу суд дозволив виїхати з Росії
Московський міський суд вирішив призупинити видворення з Росії журналіста «Новой газеты» Алі Феруза. Йому також дозволено виїхати в іншу країну.

Згідно з рішенням суду, Феруз до від’їзду повинен перебувати в установі тимчасового утримання іноземних громадян, де він провів останні кілька місяців. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Журналіст є громадянином Узбекистану й три роки він намагався отримати статус біженця в Росії, проте в МВС Росії йому відмовляли. Журналіст є автором ряду гострих статей про становище мігрантів у столиці. На думку колег Феруза та за оцінками правозахисної організації Amnesty International, у разі депортації в  Узбекистан йому загрожує ув’язнення та тортури. Алі Феруз був затриманийполіцією у серпні 2017 року за «адміністративні правопорушення», які передбачають безумовну депортацію до Узбекистану.

Втім, рішення  про депортацію Феруза було призупинене через розгляд його скарги в Європейському суді з прав людини.  22 січня Верховний суд скасував рішення про видворення та передав справу Феруза знову на розгляд.

«Новая газета», з якою співпрацював Феруз, нещодавно була оштрафована на 400 тис. рублів (понад 198 тис. гривень) за незаконне притягнення до трудової діяльності іноземного громадянина.

ms.detector.media