ms.detector.media
MediaSapiens
01.02.2018 15:20
МЗС запустило додаток для мандрівників «Друг»
МЗС запустило додаток для мандрівників «Друг»
Міністерство закордонних справ України створило сервіс «Друг» для надання інформації українцям, які подорожують за кордон.

Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС України у Facebook.

Проект Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон («Друг») має на меті надавати українцям стислу інформацію про країну, до якої планується подорож, попереджати їх про можливі стихійні лиха й конфлікти, а в разі потреби також пришвидшити розшук громадян чи забезпечити їм сприяння.

Для реєстрації необхідно заповнити електронну анкету, вказавши інформацію про себе (мандрівника) та супутників, маршрут подорожі та період перебування за кордоном, а також контактну особу в Україні.

«У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої Ви зареєструвалися, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на Ваш номер телефону або повідомлення на електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з Вами або з особами, яких Ви зазначили у анкеті», – повідомляється на сайті сервісу.

З розділу «Карта посольств на консульств» сервісу можна дізнатися про найближчі закордонні дипломатичні установи України. Розділ «Країни» інформує про культурні та релігійні особливості іноземних держав, митні правила, а також чи безпечно там перебувати в поточний період. Крім того, там також надаються усі необхідні телефонні номери.

Наразі в розділі «Країни» є інформація про 21 державу.

Сервісом «Друг» можна користуватися зі смартфона, планшета, а також стаціонарного комп'ютера. Додаток «Друг» доступний для завантаження в GooglePlay та AppStore.

Нагадаємо, днями уряд України пообіцяв до 2020 року забезпечити покриття широкосмуговим доступом до інтернету понад 70-80% території України, а також найближчим часом розглянути пропозиції щодо надання доступу українським школам та дитячим садкам.

ms.detector.media