ms.detector.media
MediaSapiens
nymag.com
26.01.2018 17:35
ІТ-гіганти не знайшли доказів втручання РФ в місцеві вибори в США 2017 року
ІТ-гіганти не знайшли доказів втручання РФ в місцеві вибори в США 2017 року
Американські компанії Google та Twitter не знайшли доказів спроб Росії вплинути за допомогою їхніх платформ на результат місцевих та національних виборів 2017 року в США — на відміну від 2016-го.

Про це йдеться в їх відповідях членам комітету з розвідки Сенату США, повідомляє Politico.

Комітет хоче довідатись, чи використовувала РФ майданчики соціальних мереж, щоб вплинути на вибори й минулого року, як це, на їхню думку, сталося в 2016-му під час президентських виборів у США, в результаті яких главою держави став Дональд Трамп.

Торік у двох американських штатах – Нью-Джерсі та Вірджинії – пройшли вибори губернаторів, а також вібулися кілька позачергових виборів на національному та місцевому рівнях.

В оприлюднених відповідях Google і Twitter йдеться, що їм нічого не відомо про будь-які «підтримувані державою спроби втручання в будь-які американські вибори» 2017 року.

«Попри те, що ми не виявили ніяких зловживань щодо наших платформ у зв’язку виборів в штатах в 2017 році, ми продовжуємо нашу роботу і будемо і далі розробляти інструменти і процеси для протидії еволюціонуючим загрозам» , – запевнив старший віце-президент Google Кент Волкер (Kent Walker).

Про відсутність інформації про будь-яке підтримуване державою втручання заявив також виконуючий обов'язки юрисконсульта Twitter Шон Еджетт (Sean Edgett).

Тоді як юрисконсульт Facebook Колін Стретч (Colin Stretch) не дав прямої відповіді, але повідомив про відсутність у нього інформації про будь-які подібні інциденти.

Нагадаємо, у липні американські конгресмени попросили Facebook дати свідчення у рамках розслідування про втручання Росії у вибори в США в 2016 році.

У вересні компанія заявила про виявлення низки платних політичних рекламних оголошень, які публікувалися з червня 2015 року по травень 2017 року, й могли вплинути на перебіг виборів 2016 року в США. Загалом було опубліковано близько 3000 постів, а вартість платного просування цієї кампанії в Facebook склала 100 тисяч доларів. При цьому усі пости робилися через 470 несправжніх сторінок і акаунтів з одного центру на території Росії («Агентства інтернет-досліджень», більш відомого як «фабрика тролів»). Цю рекламу побачило близько 10 млн людей.

Соцмережа Twitter закрила 220 російських акаунтів через зв'язок з виборами в США. Російську рекламу також знайшли в Instagram та Google. 31 жовтня з'ясувалося, що її могли побачити значно більше користувачів, ніж про це відзвітували компанії.

Пізніше Twitter, Facebook та Google заявили в Конгресі США, що не зможуть запобігти повторному втручанню у вибори: у них немає для цього інструментів.

Президент США Дональд Трамп вважає заяву Facebook про ймовірне втручання Росії в вибори через рекламу в соцмережі містифікацією.

Як писав MediaSapiens, у соціальна мережа Facebook створила портал, на якому користувачі могли дізнатись, чи контактували вони з обліковими записами, створеними «Агентством інтернет-досліджень».

Компанія Twitter заявида, що повідомлятиме користувачів, чи бачили вони контент, створений співробітниками російської «фабрики тролів».

Водночас триває розслідування щодо можливого інтернет-впливу Росії на перебіг референдуму щодо виходу Великої Британії з Європейського Союзу (Brexit) , який відбувся в 2016 році.

ms.detector.media