ms.detector.media
MediaSapiens
Her Campus
25.01.2018 15:52
Американські сценаристи створили Google Doc, в якому розкривають свої зарплати
Американські сценаристи створили Google Doc, в якому розкривають свої зарплати
Анонімний документ був запущений у вівторок, 23 січня, й з того часу до нього доєдналися й інші працівники, які прцюють над створенням розважального контенту для телебачення.

В документі учасники вказують свою професію, місце роботи, стать, досвід й розмір зарплатні. Ініціатори таким чином прагнуть виявити розрив у зарплатні в телеіндустрії та скоротити його, пише  The Hollywood Reporter. Наприклад, згідно з документом, афроамериканка, яка працює співпродюсеркою в зйомках телесеріалу, заробляє 10 тисяч доларів за кожен епізод. Водночас білошкіра жінка, яка працює на аналогічній посаді, заробляє 14 тисяч, а білий чоловік з такою ж роботою - 16 тисяч. Усі троє працюють на CBS. З документу не зрозуміло, чи всі троє працюють на одному й тому ж шоу, аби зробити точне порівняння.

«Список з’явився як відповідь на тривалу дискусію в Голлівуді щодо розриву в оплаті праці чоловіків та жінок. У вересні минулого року схожий документ був поширений в Google і в ньому свої дані вписали близько 1200 працівників. Цей документ допоміг працівникам компанії зрозуміти, що жінкам в Google платять менше ніж чоловікам», - зазначає видання. Зараз документ поділили на кілька окремих підрозділів, аби його було легше впорядкувати.

Нагадаємо, в минулому році компанія BBC була змушена розкрити дані про свїх працівників, які отримали понад 150 000 фунтів стерлінгів за останній фінансовий рік. BBC оприлюднила список з 96 людей і лише третина з них були жінками.

Генеральний директор BBC Тоні Холл (Tony Hall) отримав листа від 40 провідних журналісток та ведучих компанії, які висловили своє незадоволення розривом у оплаті праці. Він пообіцяв, що компанія зможе виправити ситуацію до 2020 року.  

Також Forbes  перетворив чоловіків-мільярдерів на жінок, аби привернути увагу до ґендерної дискримінації та нерівної оплати праці. Наприклад, якби Марк Цукерберг народився жінкою, його доходи були б на 21% меншими (така статистика розриву в оплаті у США), і він посідав би не п'яте місце в рейтингу найбагатших людей, а одинадцяте.

ms.detector.media