ms.detector.media
MediaSapiens
tehnot.com
23.01.2018 11:10
Intel застерігає користувачів від встановлення оновлень для захисту від Spectre та Meltdown
Intel застерігає користувачів від встановлення оновлень для захисту від Spectre та Meltdown
Компанія Intel закликала користувачів не встановлювати останні оновлення, які вона випустила для захисту пристроїв від вразливостей, знайдених нещодавно в її процесорах.

Про це Intel написала на своєму сайті. Згідно з повідомленням, при інсталяції оновлень комп’ютери можуть почати часто перезавантажуватися й загалом поводити себе непередбачувано.

«Ми рекомендуємо виробникам комплектного обладнання, хмарним сервісам, провайдерам, розробникам систем та програм і кінцевим користувачам припинити установку актуальних версій оновлень на певних платформах. Це може викликати часті перезавантаження і непередбачувану поведінку системи», - повідомляє Intel. До переліку процесорів, які виявилися не сумісними з оновленнями, увійшли більшість лінійок, які компанія випускала останні 10 років. Серед них - Broadwell, Haswell, Coffee Lake, Kaby Lake, Skylake и Ivy Bridge. Повний перелік можна знайти тут.

Нагадаємо, на початку січня стало відомо про вразливість процесорів і мікрочіпів, випущених компаніями Intel та ARM.  Дослідники виявили два типи атак, які зачіпають всі пристрої, випущені за останні 20 років і дозволяють отримати доступ до захищеної пам'яті ядра чіпа - Spectre та Meltdown. Невдовзі після цього Microsoft випустила екстрене оновлення Windows для того, аби усунути вразливості. Однак. Користувачі почали масово скаржитися на сповільнення роботи пристроїв або взагалі їх вихід з ладу. Після цього Microsoft припинила розсилку цього оновлення.  

ms.detector.media