ms.detector.media
MediaSapiens
adage.com
22.01.2018 16:31
Тільки один з чотирьох британців довіряє соціальним медіа - дослідження
Тільки один з чотирьох британців довіряє соціальним медіа - дослідження
Маркетингова компанія The Edelman оприлюднила своє щорічне дослідження «Барометр довіри» (Edelman Trust Barometer).

Згідно з ним, дві третини британців вважають, що такі платформи, як Facebook і Twitter, докладають недостатньо зусиль для запобігання незаконної та неетичної поведінки, в тому числі залякувань, кіберзлочинів та екстремізму. Тільки 24% респондентів довіряють Twitter, Facebook та Instagram, коли шукають в мережі новини та інформацію.

Також 64% опитаних зізналися, що не можуть відрізнити фейкові новини від тих, які були опубліковані в надійних джерелах. Брак прозорості в роботі соціальних мереж відзначили 63% респондентів. А 62% опитаних британців вважають, що великі технологічні компанії продають дані користувачів без їх відома.

Цікаво, що 61% британців висловили підтримку традиційним ЗМІ - це найвищий показник довіри з 2012 року, порівнюють дослідники The Edelman. Крім того, 64% респондентів висловили стурбованість недостатнім регулюванням роботи соціальних мереж.

Для опитування були залучені 3 тисячі британців, при цьому третина респондентів були з вікової категорії 16-18 років.

Нещодавно Великобританія пригрозила Facebook та Twitter санкціями, якщо компанії належним чином не нададуть відповідь на запит про втручання Росії в голосування щодо Brexit. Парламентський комітет з питань цифрових технологій, медіа та спорту прагне отримати більше інфорамції про підозрілу активність на цих платформах напередодні голосування.

ms.detector.media