ms.detector.media
MediaSapiens
nationalgeographic.com
19.01.2018 11:59
Журнал National Geographic показав, як змінювалися його обкладинки за 130 років
Журнал National Geographic показав, як змінювалися його обкладинки за 130 років
Журнал National Geographic презентував відео про те, як змінювалися його обкладинки починаючи з 1888 року, коли Національне географічне товариство США випустило перший номер.

Розміщене на Youtube відео демонструє, що в кінці 19 століття й на початку 20-го на обкладинках журналу не було зображень, а містився лише текст.

Перша обкладинка видання була тьмяно-коричневою із чорною рамкою, текстом і логотипом Національного географічного товариства США.

Лише з середини 20 століття центральними стали зображення: спочатку малюнки, а потім фотографії. А з першою кольоровою обкладинкою журнал вийшов у 1959 році, пише видання.

Відео містить усі найвідоміші обкладинки видання, створені найкращими фотографами світу, серед них — і портрет «Афганська дівчинка».

«Протягом 130 років компанія National Geographic змінювала зовнішній вигляд свого журналу, але ніколи не порушувала свого обов'язку —  досліджувати "світ і все, що в ньому". У цьому короткому відео ви можете простежити за розвитком культового видання, знову переживши найзначніші віхи на його шляху», — зазначає редакція в описі до відео.

Нагадаємо, у 2015 році американське Національне географічне товариство США продало журнал National Geographic і низку інших активів компанії 21st Century Fox, що належить мільярдерові Руперту Мердоку.

Щороку журнал National Geographic визначає кращі фотографії своїх авторів з усього світу. Наприкінці 2017 року редакція обрала найкращі 57 світлин з майже 2 мільйонів.

Також видання визначило найкращих фотографів природи (Nature Photographer of the Year) у 2017 році. Перше місце серед них здобув сингапурець Джайпаркаш Джога Бохан (Jayaprakash Joghee Bojan) за знімок орангутана в Індонезії.

ms.detector.media