ms.detector.media
MediaSapiens
hubsmedia.co.uk
18.01.2018 15:08
Facebook продовжить розслідувати, чи впливала Росія на перебіг Brexit
Facebook продовжить розслідувати, чи впливала Росія на перебіг Brexit
Американська компанія Facebook продовжить своє розслідування щодо можливого впливу Росії на перебіг референдуму щодо виходу Великої Британії з Європейського Союзу, який відбувся в 2016 році.
Це рішення компанія ухвалила через тиск з боку британських законодавців, незадоволених попереднім розслідуванням Facebook, повідомляє Bloomberg.
 
Нагадаємо, у грудні соціальна мережа заявила, що виявила всього три рекламні дописи, оплачені із російських акаунтів у період голосування на референдумі щодо виходу Британії з ЄС. Facebook констатувала, що використання її платформи для втручання з боку РФ було незначним, особливо в порівнянні з впливом на вибори в США того ж року.

Згодом парламент Великої Британії закликав компанії Facebook і Twitter оперативно надати всю можливу інформацію про втручання Росії в голосування щодо Brexit. У разі, якщо цього не станеться, парламент пообіцяв застосувати санкції.

Директор політики компанії Facebook Саймон Мілнер (Simon Milner) заявив, що вони продовжать пошуки доказів координованої діяльності з боку РФ щодо розповсюдження дезінформації напередодні голосування. У компанії повідомили, що на розслідування їм потрібно кілька тижнів. Вони попросили владу Британії поділитися з ними даними розвідки та іншою інформацією, яка може допомогти в цій справі.

В іншій соціальній мережі — Twitter —наразі відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, у липні американські конгресмени попросили Facebook дати свідчення у рамках розслідування про втручання Росії у вибори в США в 2016 році.

У вересні компанія заявила про виявлення низки платних політичних рекламних оголошень, які публікувалися з червня 2015 року по травень 2017 року, й могли вплинути на перебіг виборів 2016 року в США. Загалом було опубліковано близько 3000 постів, а вартість платного просування цієї кампанії в Facebook склала 100 тисяч доларів. При цьому усі пости робилися через 470 несправжніх сторінок і акаунтів з одного центру на території Росії. Цю рекламу побачило близько 10 млн людей.

Соцмережа Twitter закрила 220 російських акаунтів через зв'язок з виборами в США. Російську рекламу також знайшли в Instagram та Google. 31 жовтня з'ясувалося, що її могли побачити значно більше користувачів, ніж про це відзвітували компанії.

Пізніше Twitter, Facebook та Google заявили в Конгресі США, що не зможуть запобігти повторному втручанню у вибори: у них немає для цього інструментів.

Президент США Дональд Трамп вважає заяву Facebook про ймовірне втручання Росії в вибори через рекламу в соцмережі містифікацією.

Натомість представники Комітету з розвідки Сенату США схвалили висновки американської розвідки щодо того, що Росія здійснювала вплив на вибори президента Америки в 2016 році.

ms.detector.media