ms.detector.media
MediaSapiens
S. Fischer
16.01.2018 10:45
У Німеччині вийшов комікс про Анну Франк
У Німеччині вийшов комікс про Анну Франк
Франкфуртське видавництво S. Fischer видало графічний роман на основі всесвітньо відомого щоденника єврейської дівчинки Анни Франк (Anne Frank), яка стала жертвою Голокосту.

Про це пише DW.

Як повідомляється на сайті проекту, комікс «Щоденник Анни Франк» став унікальним поєднанням оригінального тексту та вигаданих діалогів із яскравими ілюстраціями ізраїльських митців: художника Арі Фольмана, відомого за «Вальсом з Баширом», і уродженця Києва Давида Полонського.

Автори намагалися показати історію сім'ї Франк через призму людяності та сімейних відносин.  Візуально графічний роман нагадує стилістику сатиричного тижневика Simplicissimus, який видавався в Мюнхені в 1930-ті роки.

Ідея полягала в тому, щоб малюнки максимально нагадували графічні видання часів Анни Франк. Із коміксу можна дізнатися, як жила її сім'я, чим тоді захоплювалися, як спілкувалися, як жартували, які повсякденні проблеми вирішували люди.

«Для нас було важливо показати, що члени сім'ї Франк –не безособові символи, а живі люди, які нікому не робили зла, життя яких одразу пішло шкереберть», – пояснив пан Полонський в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt.

Це вперше історія Анни, неодноразово екранізована й поставлена в театрах, стала коміксом.

Анна Франк народилася у Франкфурті-на-Майні в 1929 році. У 1933 році, з приходом до влади в Німеччині націонал-соціалістів, її родина була змушена втекти до Амстердама.

Але в 1940 році нацисти окупували Нідерланди. Там, як і в Німеччині, почалися арешти євреїв, їх депортовували до концтаборів. У серпні 1944 року через донесення їх викрили. Сім'ю Франк схопили та відправили до Аушвіцу. Анна Франк і її сестра Маргот померли від тифу в березні 1945. Їх батько вижив і пізніше організував видання щоденника Анни, який вона вела під час життя в Амстердамі.

Нагадаємо, MediaSapiens публікував матеріал про те, як змінювався жіночий образ в коміксах з 1940-х років і до сьогодні.

ms.detector.media