ms.detector.media
MediaSapiens
Metro
15.01.2018 11:40
Vogue припиняє співпрацю з двома фотографами через заяви про сексуальні домагання
Vogue припиняє співпрацю з двома фотографами через заяви про сексуальні домагання
Видавництво Condé Nast відмовляється від співпраці з фотографами Маріо Тестіно (Mario Testino) і Брюсом Вебером (Bruce Weber).

Газета The New York Times опубліквало статтю, в якій моделі-чоловіки та асистенти звинуватили фотографів у сексуальних домаганнях.

Брюс Вебер усі звинувачення відкидає, а представники Маріо Тестіно назвали джерела газети ненадійними. Тим не менше, видавництво Condé Nast вирішило припинити співпрацю з обома фотографами.

Редакторка журналу Vogue Анна Вінтур (Anna Wintour) написала колонку, в якій висловила захоплення мужністю людей, які публічно розповідають про сексуальне насильство. Вона також повідомила про запровадження кодексу, розробленого Condé Nast для своїх працівників та для усіх авторів, з якими видавництво співпрацює. Мета нових правил - створити безпечні умови роботи для усіх працівників.

Згідно з новими правилами, усі моделі, які будуть зніматися для видань Condé Nast, мають бути старше 18 років. Винятки з цього правила потрібно окремо узгоджувати з редакціями видань й такі моделі під час зйомок мають бути постійно у супроводі офіційного представника. Також під час зйомок буде заборонено алкоголь - якщо він необхідний як антураж, це також необхідно узгоджувати окремо. Якщо зйомка передбачає оголені фото, фото у купальниках, білизні або прозорому вбранні, в еротичних позах чи з еротичним контекстом - ці умови мають наперед узгоджуватися з учасниками зйомок.

«Хоча ми стаємо на бік тих, хто став жертвами зловживань, ми маємо чесно подивитися в дзеркало й запитати себе, що ми зробили, аби захистити їх?», - написала редакторка Vogue. Вона також зазначила, що фотографи є її друзями, але до звинувачень в домаганнях у Vogue ставляться дуже серйозно, тому в осяжному майбутньому журнал припиняє роботу з ними.

Фотограф Маріо Тестіно знімав модель Кейт Мосс, співачку Мадонну, колишню першу леді Мішель Обаму та членів британської королівської родини. У сексуальних домаганнях його звинуватили 13 чоловіків, як моделей, так і асистентів.

Брюс Вебер відомий зйомками для брендів Calvin Klein, Ralph Lauren, та Abercrombie & Fitch. Йому висунули звинувачення 15 моделей.

Раніше журнали видавництва Condé Nast відмовилися працювати з фотографом Террі Річардсоном.  Його раніше неодноразово звинувачували в сексуальних домаганнях під час зйомок. На початку 2018 року поліція Нью-Йорку розпочала розслідування цих заяв. 

ms.detector.media