ms.detector.media
MediaSapiens
Wired
05.01.2018 17:00
У Німеччині почав виконуватися «закон про Facebook»
У Німеччині почав виконуватися «закон про Facebook»
З 1 січня в країні почав виконуватися закон, який передбачає штрафи для технологічних компаній за несвоєчасне видалення постів, що містять мову ворожнечі чи фейки.

Закон був розроблений та прийнятий минулого року й набув чинності 1 жовтня, але Німеччина відклала його виконання на більш пізній термін, аби компанії мали більше часу на підготовку до нововведень. Про це повідомляє The Guardian.

Під його дію підпадають онлайн-платформи з аудиторією від 2 мільйонів осіб, включаючи Facebook, Twitter, Reddit і YouTube. Вони зобов’язані видаляти публікації та коментарі, що містять погрози, заклики до насильства і дезінформацію протягом 24 годин після отримання повідомлення про порушення. В окремих випадках - протягом 7 днів. Інакше компанії можуть оштрафувати на суму до 50 мільйонів євро.

Facebook та Twitter підготували для німецьких користувачів додаткові функції, за допомогою яких вони зможуть позначати спірний контент та найняли нових модераторів, які працюватимуть зі скаргами.

Мін'юст Німеччини раніше запевнив, що штрафи накладатимуться лише в разі систематичних порушень. При цьому після закінчення відведеного законом терміну користувачі зможуть скаржитися в Федеральне відомство з юстиції, якщо, на їхню думку, скарга не була оброблена відповідним чином.

Також минулого року  суд у Відні забов'язав соціальну мережу Facebook видаляти образливі публікації, якщо вони несуть «мову ворожнечі».

ms.detector.media