ms.detector.media
MediaSapiens
ntv.ru
04.01.2018 16:35
Латвія депортує російську журналістку вслід за чоловіком
Латвія депортує російську журналістку вслід за чоловіком
Кореспондентка російського державного медіахолдингу ВДТРК Ольга Курлаєва повідомила, що влада Латвії дала їй добу на від'їзд залишити країну.

Про це повідомило «Радіо Свобода».

Нагадаємо, вчора, 3 січня, Латвія депортувала її чоловіка – журналіста телеканалу ТВЦ Анатолія Курлаєва, який опинився у «чорному списку» МВС Латвії.

Курлаєву звинувачують у тому, що вона становить загрозу національній безпеці Латвії.

«Буде видворення. Причини поки що невідомі, сказали, такі ж, як у чоловіка, тобто я несу загрозу національній безпеці», – заявила Ольга Курлаєва.

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс заявив місцевому телеканалу LNT, що це не пожиттєва заборона. За його словами, вона діятиме якийсь невизначений час і буде переглядатися кожні три роки на основі висновків влади.

Пан Козловскіс відмовився пояснити причини рішення і зазначив, що заборона діє лише в Латвії, вона не застосовується до інших країн «шенгенської зони». Міністр внутрішніх справ повідомив, що минулого року Латвія заборонила в’їзд понад 100 особам, зокрема «за недружнє ставлення до країни».

У відповідь офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що висилаючи російських журналістів, Латвія порушує свої міжнародні зобов’язання у сфері забезпечення свободи вираження поглядів.

Як писав MediaSapiens, у 2016 році Латвія депортувала шеф-продюсерку інформагентства «Россия сегодня» Еллу Таранову. Вона також була внесена в «чорний список».  Також в 2016 році Латвія позбавила російський портал Sputnik домену в зоні .lv. 

ms.detector.media